Какво мислите за нашата ЛГБТ общност в България? Ние всъщност имаме ли такава? Желаете ли промяна в начина на мислене на обществото спрямо ЛГБТ хората? Дали самите ние също имаме нужда от промяна?
Тук ще споделя личното си мнение.
Аз смятам, че вече е необходима една глобална промяна, за да се формира едно ново поколение. Именно то трябва да даде облика на нашата общност. Но как е възможна тази промяна? Според мен, за да се осъществи е необходим модел за подражание на младите ЛГБТ хора, който да разчупи стереотипа и да ни представи пред останалите ни сънародници подобаващо. Проблемът е, че за сега няма кой да ни представи по този начин. За жалост не се намират успешни млади хора, които да са се разкрили и с гордост да работят за промяна на отношението на българското общество към нас. Причината за мен се крие в това, че не съществува истинска ЛГБТ общност с цели и идеи относно нейното бъдеще. Ако съществуваше такава общност ние щяхме да се чувстваме много по-комфортно, защото щеше да има силни хора зад гърба ни, които да ни подкрепят. Ние предпочитаме да си стоим в Grindr или Romeo и да очакваме нещата да се променят. На повечето от нас ни липсва желанието за борба да постигнем тази кауза, която е по-голяма от всички нас. Единствено когато това се промени и се появят хора, които да започнат да повдигат темата и започнат да ни представят пред останалите като заличат стереотипа ние ще може да очакваме и появата на това нова поколение и тази нова общност, готова да се бори за промяна. На тях ще се падне задачата да осъществят трансформацията на отношението на българското обществото към ЛГБТ хората. Кога обаче ще се появят тези модели за подражаване? Кога това условие, което по мое мнение ще приведе целия този процес в ход, ще се изпълни?
А вие, които четете, какво мислите? Бих искал да разбера и вашето мнение по тези въпроси.
Аз мисля, че в България няма такава общност. Всички организации правят само партита и нищо съществено. Обществото все още ни вижда като педали. Мъже които духат по паркове и градинки.
А за успели млади хора има много, те просто не парадират със сексуалнността си. Дори и писателя на блога бих нарекал успешен